06 - 24199916 info@vci-lelystad.nl

Elektra

Voor de volgende elektra gerelateerde zaken kunt u bij ons terecht!

Kleine en grote installaties worden uitgewerkt
Meterkasten
Nieuwbouw installaties
Aanpassen van bestaande installaties
Verlichting (binnen huisverlichting, buiten huisverlichting)

Weet u niet hoe uw probleem op te lossen is? Vraag het aan ons, wij helpen u graag. Wij bekijken bij u thuis de situatie en adviseren u over de te nemen maatregelen en kosten.

img_1629

img_1674

Vraagt u zich wel eens af wat er allemaal in uw meterkast te vinden is? En of deze nog voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van veiligheid?

VCI kan u helpen om deze vragen te beantwoorden.

Daarvoor is het natuurlijk van belang dat u weet hoe uw elektrische installatie werkt. In uw meterkast bevindt zich (o.a.) een groepenkast, dit is de stroomverdeler.

Hoofdschakelaar

Een hoofdschakelaar in uw groepenverdeler gebruikt u om uw hele installatie in een keer te scheiden van het algemene elektriciteitsnet. Door deze schakelaar op “0 OFF” te zetten, staat niets meer onder spanning. Dit biedt veiligheid bij werkzaamheden aan uw installatie.

Aardlekschakelaar

Een aardlekschakelaar is een slim en zeer precies technisch product. Het zal uw leven beschermen, wanneer u per ongeluk iets onder spanning aanraakt, of wanneer een defect apparaat onder spanning is komen te staan. Het werkt als volgt: de aardlekschakelaar meet hoeveel stroom erdoor gaat naar de installatie en de apparaten die daarop aangesloten zijn, maar meet ook of diezelfde hoeveelheid stroom weer terugkomt. Als door een storing spanning op een apparaat komt te staan, kan er een kleine ‘lekstroom’ via het defecte apparaat, de muur en de vloer naar de aarde stromen. In de meest gevaarlijke situatie zou die stroom door uw lichaam kunnen lopen, met ernstig letsel of zelfs de dood als gevolg. De aardlekschakelaar is zo gevoelig, dat hij zelfs de kleinste lekstroom opmerkt.

Installatieautomaat

Een installatieautomaat zorgt ervoor dat defecte apparaten of bedrading in uw huis de elektrische installatie niet kunnen beschadigen. De automaat schakelt de stroom uit wanneer er een te grote stroom door de draden gaat. Indien de stroom die er loopt groter wordt dan de toegestane waarde op de automaat (meestal 16 Ampere) dan zal de automaat razendsnel uitschakelen.

< Terug naar werkzaamheden

Neem direct contact met ons op!