06 - 24199916 info@vci-lelystad.nl

Ventilatie

wpc02e7345_05

Koelen, verwarmen, ontvochtigen en luchtreinigen

Het Nederlandse klimaat verandert geleidelijk. Zomers kennen steeds vaker hete piek periodes. In de maanden juli en augustus is daarom tegenwoordig een run op airconditioning installaties.

Mensen die nieuw gaan bouwen, proberen in toenemende mate een koelinstallatie te integreren in hun woning. Er kan gekozen worden voor de traditionele airco, maar ook de milieuvriendelijke warmtepomp zorgt steeds vaker voor koelte en warmte in huis.

Een ding is zeker: een airconditioning installatie is niet alleen meer weggelegd voor hotelkamers of kantoorgebouwen. Over een aantal jaren is nagenoeg iedere woning in Nederland uitgerust met een koelinstallatie. Van de huizen die voorzien zijn van een airco installatie blijkt uit onderzoek dat bewoners er gemiddeld vier maanden per jaar gebruik van maken. Dat is langer dan veel mensen denken. Dat komt omdat nieuwbouwwoningen vaak zo goed zijn geïsoleerd, dat de warmte lang blijft hangen.

De airco zorgt voor een constant behaaglijke temperatuur. Maar ook kan de lucht gezuiverd worden door het toepassen van een filtersysteem.

< Terug naar werkzaamheden

Neem direct contact met ons op!