06 - 24199916 info@vci-lelystad.nl

Verwarming

Wij bieden u een ruim assortiment HR-ketels van diverse A-merken zoals Remeha, Vaillant en Nefit. Maar ook voor andere merken kunt u bij ons terecht.

Radiatoren zijn een van de belangrijkste elementen van een verwarmingsinstallatie; een goede, aangepaste radiator is essentieel om te garanderen dat de huiseigenaar geen geld verspilt door zijn huis te veel te verwarmen. Daarnaast mogen radiatoren tegenwoordig gerust gezien worden. Sterker nog, ze kunnen een echte aanwinst zijn in uw interieur.

Wij leveren een compleet pakket aan (design)radiatoren en thermostaten en helpen u graag bij het maken van de beste keuze.

wpafd08102_05

Vloerverwarming

Een vloerverwarmingssysteem is uitermate geschikt om met een lage temperatuur te verwarmen en zo een energiezuinige verwarming te realiseren. Tevens kan met hetzelfde vloerverwarmingsysteem eventueel een koeling worden toegepast.

Doordat vloerverwarming met een lage temperatuur over een groot oppervlak werkt, creëert dit een zeer comfortabele gevoelswarmte. Daarnaast kan de vloerverwarming als hoofdverwarming worden toegepast, waardoor er geen radiatoren nodig zijn voor verwarming. Dit is natuurlijk op esthetisch vlak een voordeel en geeft een extra comfort doordat er geen stofdeeltjes en daarmee micro-organismen – kunnen nestelen.

Zonneboiler

Het principe van een zonnecollector is eenvoudig: als een tuinslang de hele dag in de zon ligt, wordt het water in de slang erg warm. Zonnecollectoren maken gebruik van datzelfde principe. Zelfs in de winter, als de zon maar een paar uur schijnt, kan zo’n zonnecollector voldoende warm water produceren om te douchen, te wassen of schoon te maken. Sommige systemen leveren ook een bijdrage aan de ruimte verwarming.

In de zonnecollector bevinden zich buizen. De vloeistof die door het buizen stelsel stroomt (bijvoorbeeld water) wordt verwarmd door het zonlicht. De temperatuur van die vloeistof kan bij fel zonlicht oplopen tot maximaal 90°C. De collector wordt op het dak geplaatst. Het warme water wordt bewaard in een voorraadvat omdat de productie van de warmte met behulp van een zonnecollector niet altijd gelijk is aan de vraag. Bij een geopende warmwaterkraan stroomt het koude leidingwater door het opgewarmde voorraadvat naar de kraan. Als het water niet warm genoeg is, dan brengt bijvoorbeeld de cv-ketel, de geiser of een warmtepomp het op de gewenste temperatuur. Dit proces heet naverwarming.

< Terug naar werkzaamheden

Neem direct contact met ons op!